Rotterdamse Club Tropicana wordt kantoor met 100 circulaire werkplekken


  • Rotterdamse Club Tropicana wordt kantoor met 100 circulaire werkplekken

In de voormalige discotheek Club Tropicana in Rotterdam realiseert BlueCity de eerste circulaire werkplekken van Rotterdam. Het kantoorconcept is bedoeld voor innovatieve bedrijven die met hun producten en diensten de groei van de circulaire economie versnellen. 

Binnen een jaar transformeerde BlueCity 1300 vierkante meter voormalig discotheek naar 100 circulaire werkplekken, variërend van gedeelde tot eigen kantoren en vaste of flexibele werkplekken. De verbouwing is uitgevoerd onder leiding van partners COUP, Superuse Studios en Workspot.  Op 31 maart 2017 worden de werkplekken in gebruik genomen.

Bij de bouw van de kantoorvleugel gaan BlueCity en haar partners verder dan circulaire principes; zij hanteren de blauwe filosofie. Zo is 90% van de materialen lokaal ‘geoogst’ hergebruikt materiaal: uit het gebouw zelf of uit Rotterdam en naaste omgeving. Voor de overige 10% werd gekozen voor materiaal dat makkelijk opnieuw te gebruiken is.

Daarnaast profiteren de kantoren optimaal van de klimatologische eigenschappen van het gebouw waardoor het toevoegen van installaties tot een minimum is beperkt. Tot slot hielpen meerdere inpandige ondernemers bij de inrichting, zoals meubelmaker OKKE HOUT, ontwerpatelier KEES en recycling design platform Oogstkaart.  

Bron: BlueCity/Stadszaken.nl

  • E-mail

permalink

Terug naar boven