Multifunctioneel centrum Atlas in Leusden opgeleverd


  • Multifunctioneel centrum Atlas in Leusden opgeleverd

Heijmans heeft het multifunctioneel centrum (mfc) Atlas van De Biezenkamp in Leusden opgeleverd. Voor Woningstichting Leusden ontwikkelde en bouwde Heijmans deze bijzondere locatie waar onderwijs, wonen en ontspanning samenkomen. Heijmans is al sinds 2007 als gebiedsontwikkelaar betrokken bij de herstructurering van De Biezenkamp tot een nieuw vitaal dorpshart.

Albert Meppelink, projectmanager Woningstichting Leusden: “Atlas is voor ons een mooie afsluiting van in totaal 188 sociale huurappartementen in herstructureringsproject De Biezenkamp. De combinatie van wonen, leren en werken in Atlas maakt het plaatje compleet. We zijn vooral trots op de duurzaamheid van het gebouw, dat het energielabel A+++ draagt.”

Onderling verbonden

MFC Atlas wordt het nieuwe onderkomen van de basisscholen De Rossenberg, De Brink en De Kleine Beer en kinderopvang Humanitas. De scholen vormen gezamenlijk een brede school. Ze zijn met elkaar verbonden door open en kleurrijke gangen, waarbij elke school door een eigen kleur herkenbaar is. Ook zijn er in het gebouw een moderne sporthal en een onderwijsruimte gerealiseerd. Deze ruimte kan ook voor welzijnsactiviteiten gebruikt worden.

Duurzame woningen

Boven de scholen zijn 38 sociale huurappartementen gerealiseerd voor Woningstichting Leusden. Deze appartementen zijn in oktober overgedragen en zijn inmiddels allemaal bewoond. Het MFC is voorzien van een warmtekoudeopslag (WKO) en zonnepanelen. Hierdoor wordt het gebouw voorzien van duurzame energie.

Bron: Heijmans

  • E-mail

permalink

Terug naar boven