Nieuws


  • Woningcorporatie Actium investeert € 8 miljoen in zonnepanelen

    Woningcorporatie Actium gaat in 2017 en de jaren daarna miljoenen investeren in betaalbaarheid, duurzaamheid en kwaliteitsverbetering van haar huurwoningen. Komend jaar investeert Actium ruim € 8 miljoen in het verduurzamen van woningen, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen en het aanbrengen van extra isolatie.

    Lees verder..
  • Binnenstedelijke transformatie Wijnhavenkwartier in Den Haag opgeleverd

    Heijmans heeft in Den Haag het Wijnhavenkwartier opgeleverd, één van de grootste binnenstedelijke kantoortransformaties in Nederland. In twee jaar tijd veranderde Heijmans het saaie gebouw van deels het voormalige ministerie van Justitie & Veiligheid en deels Binnenlandse Zaken & Koninkrijkrelaties tot een aantrekkelijk woon-, werk- en studiecomplex op een bijzonder gewilde locatie midden in de stad.

    Lees verder..
  • Bouwers en retailers zorgen voor woonbelevingscentrum

    In september 2017 opent het woonbelevingscentrum LIV inspiratieplein in Nijmegen zijn deuren. Het doel van dit centrum is om consumenten te begeleiden vanaf de aankoop tot en met wonen en verder. 

    Lees verder..
  • Waar staat de meest energieopwekkende mbo-school van Nederland?

    Nederland telt bijna een half miljoen mbo-studenten en zo’n 53.000 mensen die werken op een mbo-school. Functioneren en welbevinden wordt, meer dan je zou denken, beïnvloed door het gebouw waarin zij leren of werken. Welke school geeft het gebouw én de leerlingen de meeste energie om er te leren en te werken? Die verkiezing organiseert de nieuwe draai, het platform voor een leefbare omgeving.

    Lees verder..
  • Eerste fase renovatie Groningse Wiebengacomplex opgeleverd

    In Groningen is onlangs de eerste fase van de renovatie en uitbreiding van het Wiebengacomplex opgeleverd. Het rijksmonumentale Wiebengacomplex gebouw huisvest de Academie voor Gezondheidsstudies en de Academie voor Verpleegkunde van de Hanzehogeschool Groningen.

    Lees verder..
  • Meest energieopwekkende ouderenzorggebouw staat in Friese Stiens

    Het ‘Meest energieopwekkende ouderenzorggebouw van Nederland’ staat in het Friese Stiens. Het kleinschalige wooncomplex Petterhústerstate is maandag als winnaar van de verkiezing die door de nieuwe draai is georganiseerd. 1300 mensen brachten hun stem uit en een jury van experts bezocht de gebouwen. Uit vier finalisten koos zowel de jury als het publiek het Friese zorgcomplex uit.

    Lees verder..
  • Nederlandse vinding maakt bakstenen uit puin 

    Stedelijke ontwikkeling, oorlog, natuurrampen zorgen ervoor dat huizen veranderen in bergen puin. Het puin wordt gezien als afval en wordt gebruikt als fundering voor een nieuwe snelweg. Dat kan hoogwaardiger. De Mobiele Fabriek heeft een techniek ontwikkeld die ervoor zorgt dat bouwpuin weer gebruikt kan worden voor de (wederop)bouw van huizen.

    Lees verder..
  • Voormalig Winterthurpand in Amsterdam zeer duurzaam gerenoveerd

    Het leegstaande, voormalige Winterthur-pand op de hoek van de Beethovenstraat en de Prinses Irenestraat in Amsterdam – waar afgelopen jaar nog gegeten kon worden in restaurant BAUT Zuidas – wordt flink onder handen genomen. Onlangs startten de bouwwerkzaamheden aan dit typische betonnen gebouw, dat na oplevering het meest duurzame gerenoveerde gebouw van Nederland zal zijn.

    Lees verder..
  • Philips Lighting hoofdkantoor omgetoverd tot loft-complex

    Het voormalig hoofdkantoor van Philips Lighting biedt sinds deze zomer plek aan meer dan 600 lofts en appartementen. De structuur van het gebouw en de betonnen trappenhuizen is behouden. Voor de gevels heeft architectenbureau  diederendirrix een bijzondere nieuwe oplossing van grote schuifbare puien in een opvallende gouden kleur.

    Lees verder..
  • Start gemaakt met bouw zorggebouw in Ouderkerk

    Bébouw Midreth heeft medio november 2016 de eerste ‘technische’ paal geslagen voor de bouw van de huisvesting van 45 intramurale cliënten en 62 zorgappartementen in woonzorgproject Theresia in Ouderkerk aan de Amstel.

    Lees verder..
Terug naar boven