Nieuws


  • Combinatie van oud en nieuw in schoolcomplex Eindhoven

    Een schoolcomplex in Eindhoven combineert de renovatie en nieuwbouw en geeft huisvesting aan Vakcollege Eindhoven en Aloysius De Roosten. De twee scholen hebben elk een eigen identiteit en geven als ensemble een nieuwe impuls aan de wijkbeleving. 

    Lees verder..
  • Rotterdams parkeergarage met natuurlijke gevel

    In plaats van de slopen heeft Maarsen Groep de parkeergarage P-First van het Rotterdamse Weenapoint nieuw leven ingeblazen. Opvallend is de grote hoeveelheid flora.

    Lees verder..
  • Sigaren uit gebouw met BREEAM-certificaat Outstanding

    Dankzij de duurzame renovatie hoort het vernieuwde hoofdkantoor van Royal Agio Cigars uit het Brabantse dorp Duizel tot de 5 duurzaamste kantoorgebouwen van Nederland. Dankzij de 5 BREEAM-sterren beschikt het over het certificaat ‘Outstanding’.

    Lees verder..
  • Nijpels: “Deltaplan Duurzame Renovatie hard nodig voor versnelling”

    Het Deltaplan Duurzame Renovatie, geïnitieerd door de Dutch Green Building Council (DGBC), is hard nodig om de doelen in de gebouwde omgeving voor het Energieakkoord te kunnen halen. Dat zei Ed Nijpels, voorzitter van de borgingscommissie van het Energieakkoord, gisteren tijdens de tweede editie van het Green Leadership Summit in Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen.

    Lees verder..
  • Duurzaam Helix-gebouw geopend op Wageningen Campus

    Op de Wageningen Campus is gisteren het gebouw Helix officieel geopend. Het onderwijs- en onderzoeksgebouw biedt onderdak aan de diverse leerstoelen van de vakgroep Agrotechnology & Food Sciences Group van de Wageningen Universiteit. Het ontwerp is gemaakt door Wiegerinck architectuur stedenbouw.

    Lees verder..
  • Onderzoek: werkplekken steeds gezonder

    Het binnenklimaat van kantoorgebouwen is de afgelopen jaren verbeterd. In 2012 scoorde 30 procent van de kantoorgebouwen onder de maat, in 2014 was dat percentage 23 procent en in 2016 was in 16 procent van de gevallen het binnenklimaat onvoldoende. Dat concludeert Vereniging Schoonmaak Research (VSR) na onderzoek op 56 kantoorlocaties in Nederland.

    Lees verder..
  • Nederlandse pilot zelfvoorzienende woningen naar buitenland

    In 2017 start de pilot van het ReGen Villages-concept met 100 woningen in Oosterwold, tussen Almere en Zeewolde in de provincie Flevoland. De tweede fase focust zich op Scandinavië en Duitsland. In Lund, Zweden, worden de ReGen Villages opgeschaald. Marjolein Shiamatey van ReGen Villages: “We willen alles groter en efficiënter aanpakken. Dit kan omdat Almere en Lund ongeveer hetzelfde klimaat hebben, de duurzame toepassingen zijn daarom hetzelfde.”

    Lees verder..
  • Bouw gestart van gezond, multifunctioneel gebouw Het Platform in Utrecht

    Met het slaan van de eerste paal is in Utrecht gestart met de geïntegreerde bouw van Het Platform (voorheen Zuidgebouw) en het nieuwe bus-tramstation van de Uithoflijn. Het concept gaat uit van een MicroCity: een gebied met een gemengde samenstelling van wonen, werken en voorzieningen binnen loopafstand. Het Platform omvat in totaal circa 18.500 m2 bruto vloeroppervlak.

    Lees verder..
  • Rotterdams kantoorpand wordt appartementencomplex

    Vastgoedbelegger Certitudo Capital heeft het leegstaande kantoorpand aan de Hoofdweg 204 in Rotterdam gekocht om dit om te bouwen tot een modern en duurzaam appartementencomplex.

    Lees verder..
  • Oude textielfabriek in Tilburg verbouwd tot modern winkelcentrum

    De AaBe fabriek in Tilburg wordt getransformeerd tot winkelcentrum. Hierdoor is het vanaf het eerste moment een bijzonder winkelcentrum. De monumentale muren, schoorsteen en sheddaken zijn behouden gebleven, wat de monumentale sfeer onderstreept in een moderne jas. 

    Lees verder..
Terug naar boven