Nieuws


  • Duurzaam Center Court Brightlands geopend

    Met de klanken van de speciaal gecomponeerde ‘Brightlands Hymne’, gespeeld door de Philharmonie Zuidnederland, is begin november het Center Court gebouw op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen officieel geopend. Dankzij een hele trits aan duurzame maatregelen is het BREEAM-NL Very Good gecertificeerd.

    Lees verder..
  • Steden nemen voortouw in circulaire economie

    Nieuwe huizen bouwen met materialen uit afgebroken huizen. Fosfaat onttrekken uit rioolwater. Of een papierfabriek draaien met bermgras. Dat is de gedachte achter de circulaire economie. Om de circulaire economie verder op weg te helpen en meer initiatieven mogelijk te maken heeft een aantal steden, ministeries, kennisinstellingen en bedrijven onlangs een zogenoemde City Deal ondertekend.

    Lees verder..
  • Voormalig terrein melkfabriek Arnhem wordt duurzame stadswijk

    Direct naast de binnenstad van Arnhem –  aan de Rijn – verschijnt een nieuwe, duurzame en autoluwe stadswijk. In deze nieuwe stedelijke hotspot van Arnhem, ‘De Melkfabriek’ geheten, komt een gevarieerd aanbod van circa 280 stadswoningen en appartementen komt. In de oude multifunctionele fabriekshallen is alle ruimte is voor een foodmarket, horeca, evenementen met kunst en cultuur, ondernemers en een stadsbrouwerij.

    Lees verder..
  • Rotterdams gebouw krijgt warmtewerend glas

    Om energie te besparen komen in het hoofdkantoor van logistiek maritiem dienstverlener Samskip in Rotterdam 229 speciaal gelaagde glazen panelen.

    Lees verder..
  • Tijdelijke rechtbank in Amsterdam herbruikbaar ook na gebruiksperiode

    ‘Op een hoogwaardige manier omgaan met recyclen en hergebruiken van materialen, is in het kort gezegd waar circulaire economie om draait’, aldus Jacqueline Cramer, oud-minister van VROM en tegenwoordig onder meer ambassadeur circulaire economie in de Metropool Regio Amsterdam. Zij opende afgelopen vrijdag 4 november samen met de President van de Rechtbank Amsterdam, Henk Naves, de nieuwe Tijdelijke Rechtbank Amsterdam.

    Lees verder..
  • ‘Comfort is meer dan alleen binnenklimaat’

    Met een gemiddelde beoordeling van een 9,4 voor het binnenklimaat geldt Eneco World volgens de bezoekers van HappyBuildingIndex.nl op dat terrein als koploper van alle beoordeelde gebouwen. “We richten ons niet alleen op het binnenklimaat, maar op het totaalpakket.”

    Lees verder..
  • Meest duurzame distributiecentrum staat in Waddinxveen

    Het duurzaamste distributiecentrum van Nederland is begin deze week officieel geopend. Het gaat om het zesde dc van Lidl, aan de A12 in Waddinxveen.

    Lees verder..
  • Masterclass ‘Energieneutraal ontwerpen èn een gezond binnenklimaat?!’

    Hoe krijg je een mooie, gezonde en duurzame school met een beperkt budget? Dat was de uitdaging voor het ontwerpteam van de IKC Zeven Zeeën in Amsterdam-Noord. Op woensdag 16 november komen in een masterclass de ‘lessons learned’ van A tot Z aan de orde. De masterclass, georganiseerd door architecten branchevereniging BNA, vindt plaats van 14.00-17.30 op de school zelf aan de Banneplein 111 in Amsterdam.

    Lees verder..
  • Transformatie markant kantoor Rivierstaete Amsterdam in volle gang

    Het markante kantoorgebouw Rivierstaete aan de Amstel in Amsterdam wordt herontwikkeld tot een toekomstbestendig gebouw. MVSA Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe exterieur van Rivierstaete.

    Lees verder..
  • ‘Kleine Belastingkantoor’ Den Haag getransformeerd tot studentencomplex

    De transformatie van het ‘Kleine Belastingkantoor’ in Den Haag is deze week officieel afgerond. Wethouder Boudewijn Revis opende samen met Andrea Stevers van de Geste Groep en Caroline Princen van de raad van bestuur van ABN Amro het nieuwe studentencomplex aan het Stationsplein 1.

    Lees verder..
Terug naar boven